22 Temmuz 2009 Çarşamba

çiçeklerim dökülür her mevsim, sonra yeniden açar..

Bu gece rüyamda eski bir arkadaşımla karşılaşıyorum, bir parkta çocuk sallarken hemde.
Kim olduğunu bilmediğim küçük çok sevimli bir kız çocuğu. Arkadaşım evlenmiş, iki de çocuğu varmış. Bana soruyor, evli olduğumu söylüyorum. İçimden de düşünüyorum ne zaman evlenmiştim diye!
Arkadaşım çok sevindiğini söylüyor, ben hala düşünüyorum :) Ne kadar oldu diyor, sanırım iki yıl diyorum! (sanırım~ ) O ,görüşmediğimiz zaman diliminde neler yaptığını anlatırken benim kafama dank ediyor, ayrıldığımızı unutmuşum, ben evli değilim ki, nerden çıkardım evliyim diye :) Bu arada diyor, senin gibi biri nasıl 2 yıldır çocuk sahibi olmaz çok şaşırdım doğrusu.(bende şaşırdım, dile kolay 2 yıl , Asiyenin sözünü dinlemişim sanırım, gülüyorum yine :))) Resmen yalan söylemiş gibi oldum diye içimden geçiriyor,kendime kızıyorum, nerden çıktı anlamadım ki?
Güne gülerek başladım, bilincimin altına ne kaçmış böyle?

21 Temmuz 2009 Salı

Ah aşk..

"Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?"
(14.kural/ Elif Şafak / AŞK)

Dün akşam kardeşimle izlediğimiz dizi de 'hayatını alt üst ediyorsun' sözü üzerine 'nerden biliyorsun altının üstünden daha iyi olmayacağını' demişti. Dikkatimi çekti, biraz düşündüm üzerinde.
~~
~
Sabah yine kürkçü dükkanına dönmek üzere yoldaydım. Yine 20 dk. servis bekledim. Servis geldi, cam kenarı benim.. kitabımı açtım, işte karşımda şemsin 14.kuralı! "Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? "
Şaşkınım..